Slavink van paling en gamba’s
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Spuitzak
Bereidingswijze
- Verwijder het vel en de graat van de paling.
Pel de ’s.
Snijd het spekvet in blokjes.
Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zijgraatjes.
Snijd de ’s met een mes fijn en maal ze samen met het vet in een keukenmachine tot een “farce”.
Breng op smaak met peper en zout.
Stop de farce (=vulling) in een spuitzak.
Leg 1 palingfilet op de werkbank met de graatkant naar u toe.
Spuit de farce over de hele filet van kop tot staart in duimdikte.
Leg de andere filet van paling bovenop de farce en verdeel in kleinere porties ter grootte van een slavink.
Rol de vink voorzichtig in de .
Bak de vinken in boter tot ze net gaar zijn.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gamba in een gekleurd jasje415m
-
Recept
Gamba’s met Parmezaanse poffertjes, basilicumolie en tomatencompote41u
-
Recept
Gamba's met Hollandse asperges en serranoham430m
-
Recept
Gamba's met verse knoflooksaus415m
-
Recept
Gamba's met bamboescheuten415m
-
Recept
Gamba-tempura met sojasaus425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 84 kcal | 4% | 336 kcal |
Vetten | 7 g. | 10% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |