Smoor Djawa
- Herkomst Indonesie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van louca
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het vlees in stukjes en bestrooi deze met en .
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook 2 minuten.
- Voeg het vlees toe en bak dit rondom bruin in ca. 5 minuten.
- Voeg de sambal en ketjap toe en het .
- Doe de en limoenrasp erbij.
- Roer goed door en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan zachtjes stoven.
- Afhankelijk van het toegepaste vlees varieert de gaartijd van 15 tot 60 minuten.
- Controleer regelmatig op gaarheid.
- Laat niet te gaar worden want dan valt het vlees uit elkaar en dat is niet de bedoeling van dit recept.
- Wanneer je weinig tijd hebt kun je zelfs klein gesneden biefstuk gebruiken.
- Verwijder voor het opdienen de stukjes .
Ook lekker om te maken
Variaties op Smoor Djawa
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ajam smoor Djawa | 2 | Gevogelte |
Smoor Djawa | 1 | Vlees |
Ayam Smoor Djawa | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- sambal manis kan sporen bevatten van pinda en Allergie in arachideolie
- sambal manis kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ketjap manis is niet geschikt voor een soja-intollerantie
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal manis
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 311 kcal | 15% | 1244 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |