Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kroketten (basis recept) recept
Kroketten (basis recept) recept

Kroketten (basis recept)


Ingrediënten


9

Bereidingswijze


Doe de boter in de pan en laat het smelten.
doe daarna de bloem in de pan en roer het.
doe het deel melk er langzaam bij.
Wordt het te dik, doe er dan gerust meer melk bij en wordt het te dun, doe er dan bloem blij.
Maak er een lekkere kleimassa van!

Nu is je roux smaakloos dus geef hem een lekker smaakje!
Doe dit met kruiden die in je kast staan of breng een bezoek aan het kruidenschap van de plaatselijke supermarkt!

Doe er dan (verschillende soorten) geraspte kaas bij en je hebt een kaaskroket! Lekker met stukjes ham.

Doe je er vlees bij (naar keuze), dan heb je een vleeskroket. Lekker met champignons.
En doe je er stukjes groenten bij, dan krijg je een groentenkroket!
Je kan alles in de roux stoppen om je ideale kroket te maken.

Heb je de roux klaar met je favoriete ingrediŽnt(en) er in, dan moet de roux even rusten.
Laat hem afkoelen buiten de koelkast (niet afgekoelde etenswaren in de koelkast is "not done").
Is hij afgekoeld, wikkel hem dan in plasticfolie en doe hem daarna de koelkast in.
Hier wordt hij lekker stevig vam
Na een half uurtje mag hij uit de ijskast.

Nu gaan we de kroketten vormen en paneren.
Doe in een diep bord het eiwit met een eetlepel koud water.
Zet ook een diep bord beschuitkruim of paneermeel klaar en ook een bord bloem.

Maak je handen nat in koud water (zo blijven je handen lekker koud en zo kun je de kroketten beter vormen).
Maak van de dikke roux kleine worsten wat je kroketten worden, (grootte en dikte naar smaak natuurlijk). Je kan er ook pingpongballen van maken voor bitterballen.
Nu ga je de kroketworsten paneren.
Stap 1: De kroket rol je eerst door bloem (zo pakt het eiwit beter aan je kroketje).
Stap 2: Dan rol je het door het eiwit.
Stap 3: rol de kroket nu door de paneermeel.

Dit doe je bij al je kroketten en daarna zet je ze 15 minuten in de koelkast.
Na deze 15 minuten volg je weer deze stappen maar nu vanaf stap 2 en zet je ze weer 15 minuten in de koelkast.
Ze zijn daarna klaar om te frituren (in de frituurpan, grote braadpan of koekenpan met veel olie).

Eet smakelijk!

Serveersuggesties

Eet deze snack op je bolletje, bij de frietjes of als borrelhapje voor een feestje.

Allergenen Informatie

Voor dit kroketten (basis recept) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kroketten (basis recept) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 6 / 10 in 2 recensies

  • Komt er geen bouillon by?
    Saskia gaf dit recept op 23 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • 1 ster omdat niet of nauwelijks beschreven wordt dat de roux heel STEVIG moet zijn VOORDAT die de koelkast in gaat. Een echt waardeloos recept dus.
    Pipova gaf dit recept op 25 november 2010 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven