Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rundvlees kroketten recept
Rundvlees kroketten recept

Rundvlees kroketten


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Maak van de boter en de bloem een roux. Voeg vervolgens onder goed roeren met een garde de bouillon in stappen toe. Laat de massa steeds goed aan de kook komen, in verband met de garing van de bloem. Als je een mooie stevige ragout hebt naar wens op smaak maken met de tuinkruiden, peper en nootmuskaat, roer dan voorzichtig, om een goede textuur te behouden, het zachte vlees er door. Zet de ragout voor een nacht in de koelkast, roer de volgende dag de ragout een keer door totdat de massa glad is, zet intussen een diep bord met de paneermeel klaar en kluts de eieren met een beetje zout in een diep bord, schep met een lepel of ijsschep bolletjes ragout en weeg er een paar af, ongeveer 85 gram zodat je een beetje maat gevoel hebt, rol de ragout bolletjes op een schoon werkblad met een beetje water uit tot een pilletje van circa 10 centimeter, doop ze in het ei en rol direct daarna door de paneermeel zodat de kroket mooi is afgesloten en leg de kroketten weg op een dienblad om ze in de koeling op te laten stijven en of eventueel later in te kunnen vriezen, wel eerst ontdooien voor het bakken, frituren op een temperatuur van 190 graden gedurende 8 minuten voor een mooi knapperig bruin resultaat. Lekker op een zacht broodje met een beetje mosterd.

Allergenen Informatie

Voor dit rundvlees kroketten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rundvlees kroketten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies

  • @Jaccor, het vlees en de bouillon is al zout genoeg de kruiden doen de rest, te zout! is ook niet lekker en je kan het er niet meer uit halen.
    Keukenbakker gaf dit recept op 9 maart 2015 5 uit 5 sterren
  • @ carlajannie Welk zout wil je dan weglaten er zit alleen wat zout in het bouillonblokje En dat heb je nodig om een smakelijke bouillon te krijgen Veder is in het hele recept geen zout toegevoegd ?... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 8 maart 2015 3 uit 5 sterren
  • Basiskroketten; daar kan ik het zout toch uit halen?
    Carlajannie gaf dit recept op 7 maart 2015 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven