Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Turks Fruit recept
Turks Fruit recept

Turks Fruit


Ingrediënten


Bereidingswijze


1. In een grote sauspan op een matig hoog vuur 350 ml water, suiker en rietsuikerstroop aan de kook brengen. Frequent roerend tot een temperatuur van 115░C verhitten (controleren met een suikerthermometer). Apart zetten en heet houden.
2. Sinaasappelsap en sinaasappelrasp vermengen, gelatine erover strooien en apart zetten. Ma´zena in een kopje met 125 ml koud water oplossen en door de hete siroop roeren. Op een matig laag vuur zetten en voorzichtig roerend tot een hele dikke saus zachtjes laten inkoken.
3. Siroop van het vuur halen, sinaasappelmix, vanille en pistachenoten erdoor roeren. Een cakevorm van 20 cm royaal met poedersuiker bestrooien. Het Turks fruit in de bakvorm schenken en op een koele, droge plek (niet in de koelkast) in 3.5 uur op laten stijven.
4. Als het Turks fruit is afgekoeld de bovenkant royaal met poedersuiker bestrooien. In vierkantjes van 2-3 cm snijden en alle kanten royaal met poedersuiker bestrooien. In een luchtdicht bakje op kamertemperatuur bewaren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit turks fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven