Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Vietnamese loempia's recept
Vietnamese loempia's recept

Vietnamese loempia's


Ingrediënten


248

Bereidingswijze


Ontdooi de loempiavellen en maak de kipfilet fijn in de keukenmachine met het mes. Doe hetzelfde met de winterwortels. Snipper het uitje en pers de knoflook. Bereid de laksa en knip deze tot kortere sliertjes.

Verhit een scheut olie in een pan of wok en voeg de met zout en peper bestrooide fijngemaakte kip toe. Laat het al roerend even bakken. Doe de ui en de knoflook erbij en bak het een paar minuten. Voeg de wortel, selderij, vetsin en de fingewreven bouillonblokjes toe. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken. Doe de laksa erbij, roer alles goed door en proef of het pittig genoeg is. Let op! Zorg dat het zout genoeg smaakt. Na de bereiding trekt een deel van het zout in de velletjes.
Maak je ze niet zout genoeg dan worden ze echt te flauw. Door toevoeging van suiker en azijn wordt de smaak ook beter. Ga aan een tafel zitten met de loepiavellen en de vullig, zet verder nog een bakje klaar met een losgeklopt ei. Trek een velletje los van de stapel, ze zijn sterk genoeg. Leg in het midden een hoopje vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Vouw de loempia verder stevig op. Doe aan het laatste randje wat losgeklopt ei om hem dicht te plakken. Als je alle loempia's klaar hebt, frituur je ze in ruim olie goudbruin.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit vietnamese loempia's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Vietnamese loempia's heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Ik heb ze zondag gemaakt samen met mijn dochter. Heb de loempia's goed gevuld, had wat extra vulling gemaakt. Kost wel wat tijd maar is de moeite meer dan waard! Ze waren heerlijk! Echt een recept om ... Lees reactie
    Sandra Oordt gaf dit recept op 22 januari 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven