Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Worstenbroodjes recept
Worstenbroodjes recept

Worstenbroodjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bereiding van het gehakt:
Doe het gehakt in een grote kom en voeg er de Italiaanse kruiden, één ei en een flinke schep chapelure aan toe. Meng nu met je handen alle ingrediënten mooi onder elkaar. Kruid eventueel bij met peper en zout maar let op want aan het bereide gehakt zijn deze kruiden ook al toegevoegd.

Zo maak je de worstenbroodjes:
Strooi wat bloem op je keukenblad en rol hier het vel bladerdeeg over uit. Snij er nu een zo groot mogelijke rechthoek uit en verdeel deze in zes kleinere rechthoekige stukjes.
Maak telkens van een flinke eetlepel gehakt een worstje van dezelfde lengte als de bladerdeegrechthoekjes en leg het dan op een lapje deeg. Rol daarna de bladerdeeg op rond het gehakt tot je een broodje krijgt. Met een scherp mesje dien je nu enkele ondiepe insnijdingen in elk broodje te maken.
Kluts een eidooier met wat water en borstel de bovenkant van de worstenbroodjes in zodat ze mooi goudbruin bakken.
Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 180°.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit worstenbroodjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven