Klop de stijf en klop er vervolgens beetje voor beetje de door.
Breng in een pan de tegen de kook aan en pocheer hierin de sneeuweieren.
schep 1 lepel eiwit uit de kom en pocheer deze 2 minuten aan elke kant en laat uitlekken.
Gebruik een warme lepel.
Zeef de melk(5 deciliter)(0,5 liter) en gebruik voor de créme.
Doe alle melk(5 deciliter)(0,5 liter) voor de créme anglaise met een opengesneden vanillestokje in een pan met dikke bodem,en breng langzaam aan de kook.
Laat de melk(5 deciliter)(0,5 liter)10 minuten zachtje trekken.
Klop intussen de eieredooiers met de suiker(120 gram) in een kom totdat de suiker(120 gram) opgelost is en het mengsel wit van kleur.
Eventueel nu maïzena toevoegen.
Neem de melk(5 deciliter)(0,5 liter) van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Schenk de warme melk(5 deciliter)(0,5 liter) al kloppend langzaam bij het eierdooiermengsel.
Voeg de sterke koffie toe.
Blijf rustig roeren en schenk het mengsel terug in de pan.
Laat de saus al roerende zacht binden op laag vuur tot de saus zo dik is dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen.
Neem de pan van het vuur en blijf nog even doorroeren om hem langzaam te laten afkoelen.
Dan de saus in schaaltjes schenken.
Afdekken met plasticfolie en wegzetten.
Maak chocolaatjes voor de garnering op bakpapier met het cornetje gevuld met chocolade(1 stuk).
Maak de karamelsaus, als de nagerechten zover klaar zijn, door de ingrediënten in een pan te doen.
Verwarm de pan zonder te roeren en wanneer er een heldere siroop ontstaat, de pit hoger zetten zodat de suiker(120 gram) kan karamelliseren.
Neem de goudbruine karamel(1 stuk) van het vuur en schenk deze over het nagerecht.
Wacht met serveren totdat de karamel(1 stuk) stevig is geworden.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
Suiker
basterdsuiker, suiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten en eierdooiers
Koemelk
chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, slagroom
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, melk, slagroom
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.