Snelle boterkoek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Klop het los.
  2. Meng de helft door de overige ingrediënten en doe het deeg in een boterkoekvorm.
  3. Bestrijk de rest van het losgeklopte over het deeg en zet de boterkoek ongeveer een uurtje in de koelkast.
  4. Verwarm de oven op 225 graden C.
  5. en bak de boterkoek 15 minuten.
  6. Zet de oven uit en laat de boterkoek nog 5 minuten in de oven staan.

    Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en smullen maar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Snelle boterkoek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Helaas was mijn boterkoek op deze snelle manier niet gaar, jammer.
1 oktober 2013
Ik heb dit recept gemaakt maar ik heb wat geraspte mandarijnenschil er doorheen gedaan in plaats van citroen of sinaasappel. Ik heb het deeg ook niet in de koelkast gehad maar dat ga ik volgende keer... Lees reactie
Pascall 4 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
238 kcal
11%2856 kcal
Vetten
8 g.
12%96 g.
Waarvan verzadigd
4 g.
23%48 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%24 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
17%12 g.
Koolhydraten
36 g.
14%432 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
3 mg.
0%36 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Snelle boterkoek