Meng alle kruiden voor de marinade door elkaar.
Snijd de kip in grote stukken en bestrooi met het kruidenmengsel.
Schenk de erbij en schep de kip goed door elkaar.
Dek af en zet zolang aan de kant. (dit kan ook een avond van te voren) Snijd de aardappels(750 gram) in blokken of halveer ze en was ze onder de kraan.
Snijd de paprika(2), sjalot, champignons(0.5 bakjes) en knoflook in stukjes.
Verhit 1 eetl olijfolie(2 eetlepels)(1 eetlepel) in een grote wok of hapjespan en bak de sjalot met de knoflook even aan.
Voeg de paprika(2) en aardappels(750 gram) toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg 150 ml water en het halve bouillonblokje toe en breng aan de kook.
Leg de stukken gemarineerde kip ook in de pan met de aardappels(750 gram) en paprika(2) en laat afgedekt ongeveer 20 minuten sudderen.
Schep alles af en toe door elkaar.
Controleer na 20 min of de kip en aardappels(750 gram) gaar zijn.
Bestrooi het gerecht met de fijngehakte peterselie(1 stuk) en serveer eventueel met een frisse salade.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.