Snoezelkoekies

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef
  • Plank
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC of gasovenstand 3.
  2. Leg het stuk bakpapier van ca. 40 cm alvast klaar op de bakplaat.
  3. Hak de chocolade in kleine stukjes.
  4. Deeg maken is zo gebeurd:
  5. , en 4 eetlepels doe je in een kom.
  6. Zeef de erboven.
  7. En dan:
  8. niet met mes en vork, maar met twéé messen snijd je de in kleine stukjes zo klein als doperwtjes.
  9. Roer de erdoor en kneed nu het deeg tot een stevige bal.
  10. Kneed ook nog even vlug, vlug (anders smelten ze) de stukjes chocolade erdoor.
  11. Maak 15 kleine deegballetjes.
  12. Strooi de rest van de op een bord of een plank en rol de deegballetjes erdoorheen.
  13. Druk ze plat op de bakplaat.
  14. Laat tussen de koekjes flink wat ruimte (ze groeien tijdens het bakken!).
  15. Bak de koekjes in het midden van de oven lekker bruin, in 20 minuten.
  16. Haal ze met een pannenkoekmes of kaasschaaf van de bakplaat.
  17. Afkoelen op een rooster en:
  18. jij kunt uitdelen (wel eerst zélf proeven natuurlijk).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bakmeel
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
382 kcal
19%1528 kcal
Vetten
24 g.
35%96 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Snoezelkoekies