Soep van knolselderij
- Herkomst Nederland
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van ellaarps
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Blender
- Pan
Bereidingswijze
- Snij de in stukken van 1 centimer en besprenkel ze met citroen (tegen het bruin worden).
- Pel en snipper de en de knoflook.
- Verhit de in een ruime pan en fruit hierin heel eventjes op een laag vuur de en de knoflook (niet te snel, want dan wordt het bitter).
- Voeg de erbij en laat zacht smoren (ongeveer 10 minuten).
- Giet de bouillon erbij en laat alle smaken in 30 minuten op elkaar inwerken.
- Pureer de massa in een blender.
- Giet terug in de pan en laat opnieuw indikken.
- Besprenkel de soep met fijngehakte .
- Besmeer de in plakken gesneden zuurdesem brood met de en serveer bij de soep.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentenbouillon
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
- geitenkaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 111 kcal | 5% | 444 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |