Soesjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210 ºC.
Breng de melk, het water en de boter in een pan aan de kook.
Haal van het vuur en meng de bloem met een spatel door tot er een bal ontstaat.
Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend tot er vet uit het deeg komt.
Haal de pan van het vuur en roer de eieren stuk voor stuk door tot er een glad beslag ontstaat.
Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zorg dat de doppen genoeg uit elkaar liggen.
Bak de soezen in circa 20 minuten goudbruin.
Bereiding van de vulling:
Breng voor de vulling de melk aan de kook.
Sla de suiker met de eidooiers op en meng er de bloem door tot een gladde massa ontstaat.
Giet de kokende melk er over en roer goed door.
Giet de massa terug in de pan en kook al roerend gaar.
Laat de banketbakkersroom afkoelen en doe in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Voor de afwerking:
Vul de onderkant van de soesjes met de vulling.
Verwarm suiker tot je een mooie caramel hebt.
Doop er de bovenkanten van de soesjes in.
Ook lekker om te maken
Variaties op Soesjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Slagroomsoesjes | 2 | Hapjes |
Soesjestoren | 1 | Taart en gebak |
Soesjes van zongedroogde tomaat en kaas voor buffet | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- deeg, bloem, bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- deeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Soesjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 580 kcal | 29% | 2320 kcal |
Vetten | 45 g. | 65% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 18 g. | 20% | 72 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |