Bekleed de bakplaat met bakpapier
Breng het met de stukjes en een snufje aan de kook in een steelpan.
Draai zodra de boter(75 gram) gesmolten is, het vuur heel laag en roer in één keer de bloem(75 gram) erdoor, blijf ca. 1 minuut roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen, klop er dan één voor één 2 eieren(3) door.
klop het derde ei los en klop dit beetje voor beetje door het deeg, stop met het toevoegen van ei zodra het deeg in stukken van de gardes valt.
Blijf nog 2 minuten kloppen tot het deeg mooi glanst.
Schep het deeg met behulp van 2 theelepels in ca. 24 bergjs op de bakplaat, laat voldoende ruimte tusen de bergjes, Bak de soesjes in het midden van de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar, laat ze op en taartrooster afkoelen en snijd ze dan open.
Maak terwijl de soesjes in de oven staan de vulling:
Maak de tomaat(1 stuk) en de lente-uitjes schoon.
snijd de tomaten in partjes (verwijder het vocht en de zaadlijsten) en snijd aan kleine stukjes, Snipper de lente-uitjes fijn.
halveer de avocado(1 stuk), verwijder de pit.
Schep het vruchtvlees uit de schillen en prak het fijn.
meng de avocado(1 stuk) met de yoghurt(0.5 deciliter), de mayonaise(2 eetlepels), de tomaat(1 stuk), de lente-ui en de basilicum; breng de vulling op smaak met zout(1 stuk)(1 stuk) en peper(1 stuk).
Vul de soesjes vlak voor het serveren met het avocadomengsel
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
mayonaise kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
mayonaise kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
Koemelk
boter, yoghurt, mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en yoghurt
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en yoghurt
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.