Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de in kleine stukjes en doe die samen met 1 dl water en een snufje in een steelpan.
Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in 1 keer de gezeefde bloem(60 gram) door.
Blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan los laat, doe het deeg over in een kom en laat het iets afkoelen.
Roer met de mixer een voor een de eieren(2) erdoor.
Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
Blijf nog 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst e in stukken van de garde valt.
Doe het deeg in een spuitzak met een gladde kartelmond.
Spuit 20 kleine rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat.
Schuif de bakplaat in de oven en bak de soesjes ca. 15 minuten.
Verlaag de temperatuur van de oven tot 175 graden en bak nog een 15 minuten.
Laat ze nog 3 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
Laat ze koelen en knip ze open.
Zet de soezen op een talende of staartrooster en laat ze afkoelen.
Maak ondertussen de vulling, roe de zalm(1 blikje) in een blender of met de staafmixer, klop de mon chou, de tomatenketchup en de crème fraîche met een mixer doorelkaar, meng de zalm(1 blikje) erdoor en breng het mengsel op smaak met het citroensap(0.5 eetlepels), zouten peper(1 stuk).
Doe het zalmmengsel over in een spuitzak met kartelmond en spuit het mengsel in de soezen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en monchou
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en monchou is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.