Soesjes met zalmmouse
- Herkomst Nederland
- Categorie Hapjes
- Soesjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van irenerave
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
- Bakplaat invetten.
- In pannetje 1 deciliter water met boter en aan de kook brengen en boter laten smelten.
- in één keer toevoegen en tot samenhangend geheel roeren.
- Pan van vuur nemen. 1 ei toevoegen en met pollepel ca. 2 minuten roeren.
- Volgende ei toevoegen en nog ca. 2 minuten roeren.
- Met 2 theelepels op bakplaat 30 bergjes deeg scheppen.
- In midden van oven in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Soesjes in oven ca. 10 minuten laten afkoelen.
- Daarna deur op kier zetten en zo nog ca. 5 minuten laten staan.
- Soesjes op rooster laten afkoelen.
- Bereiden fijnhakken.
- goed schoonboenen en ca. 1/2 theelepel schil afraspen.
- uitpersen en sap over schenken.
- met klopvast stijfkloppen.
- , limoenrasp en basilicum door scheppen.
- Mengsel op smaak brengen met peper.
- Zalmmengsel in spuitzak overdoen.
- Met scherp mes kapjes van soesjes afsnijden.
- Soesjes met zalmmengsel vullen en kapjes er weer op zetten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter en boter of margarine kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter, boter of margarine, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 164 kcal | 8% | 656 kcal |
Vetten | 8 g. | 11% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 11% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 4% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 8% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 1 mg. | 0% | 4 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |