Soesjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 200°C.
  2. Neem een steelpan en zet deze op een laag vuur.
  3. Doe het in de pan en de erbij.
  4. Laat dit rustig smelten.
  5. Als dit gesmolten is, doe je de erbij en roer je met een houten lepel ongeveer 2 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en roer de 2 erdoor.
  7. Doe het geheel in een spuitzak en spuit heel rustig langwerpige soesjes op een bakplaat met bakpapier.
  8. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 20 minuten gaar en goudbruin.
  9. Pak een pan en vul deze met kokend , zet hierin een kom die goed tegen hitte kan.
  10. Verkruimel de chocolade in de kom en laat deze rustig smelten.
  11. Maak ondertussen aan de onderkant van de soesjes een opening waar straks de ingespoten kan worden.
  12. Prik de soesjes aan de onderkant (met een vork) in en haal deze door de gesmolten chocolade.
  13. Laat de chocolade hard worden.
  14. Klop nu de tot een luchtige massa en doe dit in een spuitzak.
  15. Nu de soesjes zijn afgekoeld en de chocolade droog is, spuit je de aan de onderkant (opening) erin.
25
25
25

Variaties op Soesjes

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Soesjes
VariatieAantalGang
Slagroomsoesjes2Hapjes
Soesjes met een vulling van zalm en monchou1Hapjes
Gestapelde soesjes1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (10)

Soesjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 10 recensies
RESET

Gebruik in plaats van bloem zelfrijzend bakmeel! Anders rijzen de soesjes niet.
Rachel 4 december 2013
Mijn soesjes willen nit rijzen in de oven. Ik heb een gasoven op hoeveel graden kan ik mijn oven voorverwarmen? En moet ik de temperatuur daarna verminderen, als ik de soesjes in de oven plaats?
Vandie 19 september 2013
Mijn soesjes willen niet rijzen in de oven. Wat is het probleem? Hij blijft ook wit. Ligt het aan mijn oven. Ik heb een gasoven.
Vanessa 19 september 2013
Klinkt lekker ik zal het vandaag eens proberen.
Lien 17 juli 2013
Mijn beslag is mislukt. Kan gebeuren de eerste keer. Het is wellicht handig om te beschrijven dat de bloem echt goed verwarmd moet worden voor je de eieren een voor een toevoegd. Ik had een soepachtig... Lees reactie
Herman 2 mei 2013
Slagroom uit een spuitbus is een topping en dus niet geschikt voor het vullen van soesjes.
jaccor 15 januari 2013
Beste slagroom voor in de soesjes krijg je door room te kloppen en als het een beetje stijf is er vanillesuiker, klopfix en poedersuiker door te doen. Per 250 milliliter slagroon 1x vanillesuiker en 1... Lees reactie
Diane 15 januari 2013
Het is een lekker recept en ook erg makkelijk.
Thaisha 12 juli 2012
De slagroom uit een spuitbus smelt ALTIJD snel, om slagroom als vulling of als versiering op een taart te gebruiken neem je best room dat je opklopt tot slagroom. Slagroom uit een spuitbus is goed om ... Lees reactie
Greet 3 juni 2012
Hey mijn soesjes zijn heel goed gelukt. Enkel heb ik problemen als de soesjes afgekoeld zijn en ik spuit de slagroom erin dan smelt de slagroom redelijk snel ik gebruik wel slagroom uit een spuitbus.
Lela 7 mei 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
729 kcal
36%729 kcal
Vetten
74 g.
106%74 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
55 g.
21%55 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soesjes