Soesjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Soesjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van marijkealders
- 10 reviews
Keukenspullen
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Neem een steelpan en zet deze op een laag vuur.
- Doe het in de pan en de erbij.
- Laat dit rustig smelten.
- Als dit gesmolten is, doe je de erbij en roer je met een houten lepel ongeveer 2 minuten.
- Haal de pan van het vuur en roer de 2 erdoor.
- Doe het geheel in een spuitzak en spuit heel rustig langwerpige soesjes op een bakplaat met bakpapier.
- Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de soesjes in 20 minuten gaar en goudbruin.
- Pak een pan en vul deze met kokend , zet hierin een kom die goed tegen hitte kan.
- Verkruimel de chocolade in de kom en laat deze rustig smelten.
- Maak ondertussen aan de onderkant van de soesjes een opening waar straks de ingespoten kan worden.
- Prik de soesjes aan de onderkant (met een vork) in en haal deze door de gesmolten chocolade.
- Laat de chocolade hard worden.
- Klop nu de tot een luchtige massa en doe dit in een spuitzak.
- Nu de soesjes zijn afgekoeld en de chocolade droog is, spuit je de aan de onderkant (opening) erin.
Ook lekker om te maken
Variaties op Soesjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Slagroomsoesjes | 2 | Hapjes |
Soesjes met een vulling van zalm en monchou | 1 | Hapjes |
Gestapelde soesjes | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (10)
Soesjes heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 10 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 729 kcal | 36% | 729 kcal |
Vetten | 74 g. | 106% | 74 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 55 g. | 21% | 55 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |