Soesjestoren
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Soesjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Haal de soesjes uit de verpakking en laat ze op een schaal of bord ongeveer 45 minuten ontdooien.
- Breek de boven een steelpan in stukjes.
- Schenk de bij de .
- Zet de pan op heel laag vuur.
- Roer met een houten pollepel tot alle gesmolten is.
- Zet het kommetje omgekeerd op een platte schaal.
- Haal 15 soesjes een voor een door de zodat ze er goed mee bedekt zijn.
- Zet ze in een cirkel rond het kommetje.
- Doop voor de volgende laag 12 soesjes in de en plak ze op de eerste rij soesjes en tegen de kom.
- Bouw zo de toren de hoogte in.
- Leg wanneer er een gat ontstaat, ook een soesje in het midden voor de stevigheid.
- Ga door tot alle soesjes op zijn.
- De overgebleven is nu waarschijnlijk hard geworden.
- Zet de pan nog 1 minuut op laag vuur en roer weer even.
- Laat de rest van de over de soesjestoren druipen.
- Versier de taart, nu de nog zacht is, met de mimosabolletjes.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 380 kcal | 19% | 1520 kcal |
Vetten | 23 g. | 33% | 92 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 38 g. | 14% | 152 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |