Soezen basisrecept

Ingrediënten

+ -
print

Voor de soezen:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spuitzak
  • Bakplaat
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de soezen:
    Snijd de boter in kleine stukjes en doe die samen met 1 deciliter water en een snufje zout in een steelpan.
  2. Breng het mengsel aan de kook en roer er vervolgens in één keer de gezeefde door.
  3. Blijf op laag vuur roeren tot het deeg als een bal van de pan loslaat.
  4. Verwarm intussen de oven voor op 225 graden celsius.
    Doe het deeg over in een kom en laat iets afkoelen.
  5. Klop met een mixer(lage stand)de één voor één erdoor.
  6. Voeg het andere ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  7. Blijf nog ca. 1 minuut kloppen tot het deeg mooi glanst en in stukken van de mixerhaken valt.
    Doe het deeg in een spuitzak met een gladde mond.
    Spuit 20 kleine rozetten op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Laat hierbij voldoende tussenruimte.
  9. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de soezen 15 minuten.
  10. Verlaag de oventemperatuur tot 175 graden celsius en bak ze nog eens in 15 minuten gaar.
  11. De soezen zijn ze gaar als ze licht aan voelen.
  12. Knip elke soes in en laat nog ca. 3 minuten in de uitgeschakelde oven nadampen.
  13. Zet ze op en taartrooster en laat ze afkoelen (zie mijn recepten met verschillende vullingen).
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
189 kcal
9%3780 kcal
Vetten
40 g.
58%800 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soezen basisrecept