Soezendeeg
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van krisje111
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Bakplaat
- Pan
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Doe boter, zout en 2 deciliter water (of 1 deciliter water en 1 deciliter melk) in een pan en breng aan de kook totdat de boter gesmolten is.
Neem de pan van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en roer het geheel goed om tot het deeg een bol vormt.
Eventueel terug op het vuur zetten om het deeg op een laag vuurtje te laten drogen tot een bol: - het deeg is droog genoeg als het niet meer aan de wand van de pan plakt.
- Haal van het vuur en laat het deeg even afkoelen.
Voeg 1 voor 1 de (losgeklopt) door het deeg. - Je moet een half lopend glanzend soezendeeg krijgen dat niet te hard is om te spuiten, maar ook niet uiteen loopt na het spuiten.
- Daarom hangt het aantal af van de grootte van de .
Vul dan een spuitzak (met een gladde spuitmond) met het soezendeeg en spuit het deeg in langwerpige soezen (1,5 cm dik en 8 cm lang). - Leg bakpapier op de bakplaat.
- Spuit de soezen niet te dicht op elkaar, omdat ze tijdens het bakken opzwellen.
Bak ze 20 à 25 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven of tot ze gaar en lichtbruin zijn en licht aanvoelen.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 310 kcal | 15% | 1240 kcal |
Vetten | 25 g. | 36% | 100 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 32 g. | 12% | 128 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |