Maak de sjalotten schoon en snijd deze fijn.
Maak de knoflook schoon en pers deze fijn.
Snijd de in ringetjes.
Schil de gemberwortel en rasp deze fijn.
Kneus de sereh en snijd deze in grote stukken.
Snijd de inktvis(1 stuk) in dunne stukjes.
Verhit de olie(3 eetlepels) in een wok en fruit hierin de knoflook.
Voeg dan de gember(3 centimeter) en de sereh toe en bak alles nog 3 minuten.
Bak vervolgens de sjalotten mee voor 3 minuten en voeg dan de inktvis(1 stuk) toe.
Bak alles dan nog 1 minuut.
Vervolgens de limoensap, de gula jawa(0.5 theelepels), de mais, de lomboks(2)(2), de peper(0.5 theelepels) en het zout(1 stuk) naar smaak toevoegen.
Schep het geheel goed door en laat het nog 5 minuten bakken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.