Sop ekor sapi (ossenstaartsoep)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de wortel schoon en snijd deze in dunne repen.
Was de en hak deze fijn.
Snijd de ossenstaart in stukken.
Kneus de .
Verhit de in een wok en bak de ossenstaart rondom bruin.
Voeg dan de overige ingrediënten toe behalve het en de soe-oen en bak dit 8 minuten door.
Voeg dan het toe en laat het in 3 uur sudderen gaar worden.
Haal de ossenstaart uit de wok, haal het vlees van het bot en voeg het vlees weer toe aan het geheel.
Voeg dan de soe-oen toe en laat dit nog 5 minuten stoven.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sop Selam Krokot (groente-rundersoep)41u45m
-
Recept
Sop Ikan Bawang (uien vissoep)450m
-
Recept
Sate sapi dengan mentimun pedas (rundersaté met pittig gekruide komkommersaus)41u
-
Recept
Mihoen daging sapi (mihoen met rundvlees)445m
-
Recept
Empal sapi met kokos440m
-
Recept
Halus Daging Sapi Yang Dibumbui Brokoli (fijn gekruid vlees met broccoli)42u20m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 923 kcal | 46% | 3692 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 151 g. | 58% | 604 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |