Sop Ikan Bawang (uien vissoep)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd deze fijn.
Maak de schoon en hak deze fijn.
Maak de schoon en rasp deze fijn.
Verhit in een pan de bouillon en voeg de vissen toe.
Kook de vissen gaar en laat deze daarna uitlekken.
Snijd de vissen in stukjes.
Verhit in een wok de en fruit hierin de voor 3 minuten.
Voeg de stukjes vis toe en bak nog 2 minuten.
Voeg aan de bouillon de , de ketjap, de gember, de azijn, de en het toe en laat dit 3 minuten koken.
Voeg dan de en de vis toe en laat dit nog 2 minuten zachtjes sudderen.
Op het laatst de er doorheen roeren.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Sop Ikan masak asam kuwah (tomaten-vissoep)450m
-
Recept
Sop ekor sapi (ossenstaartsoep)445m
-
Recept
Atjar Bawang Koening (gele uien op zuur)430m
-
Recept
Sop Selam Krokot (groente-rundersoep)41u45m
-
Recept
Bebotok Ikan (visballetjes in saus)445m
-
Recept
Bebek Bawang Dua (gestoofde eend met zilveruitjes)41u40m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon en olie
- visbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon en olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 106 kcal | 5% | 424 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |