Sop Lontong Balapan (Soep met lontong)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Maaltijdsoepen
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Blancheer de tauge in kokend en koel deze af met koud .
- Snijd de lontong in plakjes en de lento doormidden.
Snijd de bos- of lente uitjes in reepjes.
Snijd de en de knoflook in plakjes.
Wrijf de gember met de palmsuiker fijn.
Snijd de in plakken.
Verhit in een wok voldoende en bak de goudbruin.
Verhit in een wok opnieuw 3 eetlepels en fruit hierin de en de knoflook voor 3 minuten.
Kook het en voeg de gember/suiker, de , het , de en de knoflook er aan toe.
Leg in elk bord/kom wat , bosuitje, lontong en lento en giet de bouillon erover.
Garneer dit met de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kerang Dan Ikan Assam Pedis (hele pittige vis soep)450m
-
Recept
Binte Biluhuta (soep met mais, garnalen en kokos)445m
-
Recept
Lontong Daging Bali (soep van varkensvlees)41u
-
Recept
Lontong Balap (rundersoep)450m
-
Recept
Sop jagung ikan (mais en tonijnsoep)455m
-
Recept
Hot en Sour soep41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in tofu
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1058 kcal | 52% | 4232 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |