Soto ajam

Ingrediënten

+ -
print

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. in pan onder water zetten en met zout aan de kook brengen.
  2. Daarna ongeveer in een half uurtje de gaar laten worden (sudderen).
  3. ontdoen van vel en bot en het kookvocht zeven.
  4. In de soeppan olie verhitten en de , en (het onderste gedeelte van) de citroengras fruiten.
  5. en toevoegen en meebakken tot de geuren goed vrijkomen.
  6. Vervolgens het gezeefde kookvocht, het en de erbij doen.
  7. Nog ongeveer 10 minuten laten sudderen.
  8. Op het laatst een uitgeperst limoentje erbij doen.
  9. Dan de in kommen doen en de soep erbij scheppen.
  10. , eitje, taugé en erbij doen.
25
25
25

Variaties op Soto ajam

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Soto ajam
VariatieAantalGang
Soto Ajam4Soepen
Soto ajam udang (garnalen-kippensoep)1Bijgerechten
Soto Ajam Udang1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in hardgekookte eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Soto ajam heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

L.S. Jammer dat er geen hoeveelheden van de ingredienten bij staat, het luistert heel nauw in de Indische keuken. Als je n.l te veel djahe of ketoembar toevoegt, is het gerecht niet meer te eten, i... Lees reactie
ouweseun 1 september 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
221 kcal
11%884 kcal
Vetten
2 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%168 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soto ajam