Soto ajam udang (garnalen-kippensoep)
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Soto ajam recepten
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
Bereidingswijze
- Maak de schoon en snijd deze in ringen.
Was de stoofsla of en snijd deze in grove stukken.
Kook de eieren hard laat deze schikken in koud en snijd de eieren in stukken.
Kook de in het met het gaar in 60 minuten.
Laat de afkoelen en pluk het vlees van de botjes.
Kook de gaar en snij deze daarna in plakjes.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok de en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten.
Voeg dan de , de en de ketjap toe en bak dit nog 2 minuut.
Verdeel dit over de borden. - Leg daarop de aardappelpartjes, de taugé, de sla en het ei en schep de bouillon erover.
Garneer met bawang goreng en .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Toemis Udang Jengkol Pedis (Geroosterde garnalen in pittige saus)450m
-
Recept
Udang kuah assam pedis (Garnalen in een zure, zeer pittige bouillon)450m
-
Recept
Saté udang (saté van garnalen)450m
-
Recept
Ajam Goreng Boemboe ( kip bestrooit met laos)450m
-
Recept
Soto Bebek (soep van de eend)41u45m
-
Recept
Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap manis is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- hardgekookte eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 188 kcal | 9% | 752 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 44 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |