Soufflé met frambozen
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Staafmixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Vet de schaaltjes in met een heel dun laagje .
- Zorg ervoor dat overal zit.
- Schep de in 1 schaaltje, draai en schud zo dat aan de binnekant overal een laagje suiker zit.
- Doe de suiker over in een ander schaaltje en bekleed deze ook met een laagje suiker.
- Doe dit ook met de andere schaaltjes.
- Gooi de overgebleven suiker weg.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. - Pureer 200 gram van de met de staafmixer.
- Druk de frambozenpuree door een grote zeef en gooi de pitjes die in de zeef achterblijven weg.
- Verdeel de andere over de schaaltjes.
Klop de half stijf in een vetvrije kom. - Voeg de toe en klop verder stijf.
- Voeg de toe en klop nog even door.
- Spatel er vervolgens de frambozenpuree door.
Verdeel het schuim over de schaaltjes en zet ca. 10 minuten in de oven tot ze gerezen zijn.
Neem de soufflé's uit de oven en bestrooi ze met . - Serveer direct.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- frambozen, basterdsuiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 215 kcal | 10% | 860 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 24 g. | 9% | 96 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |