Soufflé van kippenlevertjes
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Warm
- Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Oven
- Diepe schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Hak de levertjes fijn tot een homogene massa met een mixer.
- Vermeng ze met de in een diepe schaal.
- Roer er een voor een het eigeel van drie doorheen met een houten spatel.
- Schil de knoflook en het en hak deze fijn.
- Voeg deze met de toe aan het mengsel.
- Voeg de crème fraiche toe samen met de , de en wat en .
- Meng het geheel tot een homogeen mengsel.
- Klop het eiwit van twee met een mespuntje op tot een schuimige massa.
- Doe een derde bij het mengsel en roer het snel doorheen zodat er een soepele massa ontstaat.
- Spatel er vervolgens voorzichtig de rest doorheen.
- Smeer vier whisky glazen in met wat en verdeel daar de kippenlevermassa over.
- Zet ze twintig minuten in de voorverwarmde oven.
- Hak het vlees van de in kleine stukjes, na het zaad en het vocht verwijderd te hebben.
- Strooi deze over de glazen als de soufflé klaar is.
- Warm opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ragout van paddestoelen en ham425m
-
Recept
Lichte créme van brie met julienne van parmaham430m
-
Recept
Rol van spinazie ei en gerookte zalm met boursin430m
-
Recept
Flan van Sint Jacobsnootjes in een garnaalcoulis41u40m
-
Recept
Zhulyen kurinyi v kokotnitsakh (ovenpotjes van kip,champignons en kaas)430m
-
Recept
Roomsoep van gerookte forel455m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 187 kcal | 9% | 748 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |