Souffle van stroopwafels
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Vijzel
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Splits de en klop de eierdooiers los.
- Laat 25 gram smelten op een laag vuur, roer de erdoor en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de bij tot er uiteindelijk een gladde saus ontstaat.
- Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eierdooiers erdoor.
- Laat dit mengsel even afkoelen.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 200 °C.
- Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom met een snufje zout en zet het tot gebruik in de koelkast.
- Maal de zeer fijn in de keukenmachine (of stamp ze fijn in de vijzel).
- Schep de eiwitten voorzichtig door het dooiermengsel en schep als laatste de fijngemalen erdoor.
- Verdeel het stroopwafelmengsel over de vier ovenschaaltjes en bak het in 15-20 minuten af in een hete oven.
- Strooi de eroverheen.
- Serveer direct.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Stroopwafels41u30m
-
Recept
Warme chocolade souffle met vulling46u20m
-
Recept
Vruchten gebak van de bakplaat450m
-
Recept
Kokostaart van annie41u
-
Recept
Flensjestaart met een mascarpone van frambozen en pistache42u30m
-
Recept
Terrina di albumi e uvetta (cake van eiwitten met rozijnen)41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 189 kcal | 9% | 756 kcal |
Vetten | 13 g. | 18% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |