Soufflé van zalm en kaas

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. afgieten, velletjes en graten verwijderen.
  2. Op een bord met de vork heel fijnprakken.
  3. Boven 2 kommetjes splitsen. 1 dooier apart houden en voor iets anders gebruiken.
  4. Een voor een 4 dooiers door de saus roeren.
  5. Eiwit heel stijfkloppen. 1/5 deel door de zalmmengsel roeren.
  6. Rest van het eiwit er luchtig door scheppen.

    De oven voorverwarmen op 200 graden celsius.
  7. De soufflevorm (inhoud 1,5 liter) invetten.
  8. Bestrooien met .
  9. Overtollig er uit schudden.
  10. Boter smelten.
  11. erdoor roeren.
  12. Scheutje voor scheutje melk toevoegen.
  13. Roeren tot het dik gebonden saus is.
    Pan van het vuur nemen.
  14. Voeg aan de saus de , , , snufje en geraspte kaas toe.
  15. Goed door elkaar mengen.
  16. Het mengsel overdoen in de soufflévorm, in het midden in de oven zetten en in ± 30 minuten gaarbakken.
  17. Direct opdienen.
    Lekker met sla en patates frites of met gebakken aardappelen.
25
25
25

Variaties op Soufflé van zalm en kaas

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Soufflé van zalm en kaas
VariatieAantalGang
Soufflé van zalm en kaas1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel, boter of margarine, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine en oude kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine en oude kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
  • boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
  • oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
297 kcal
14%1188 kcal
Vetten
19 g.
27%76 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
25 g.
9%100 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Soufflé van zalm en kaas