Soufflé van zalm en kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vlinder24
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 graden.
- Soufflévorm(inhoud 1 1/2 liter) met boter insmeren en bestrooien met .
- Overtollig eruit schudden.
afgieten, velletjes en graten verwijderen. - Op bord met vork heel fijn prakken.
Boter smelten. - erdoor roeren.
- Scheutje voor scheutje toevoegen.
- Roeren tot dik gebonden saus.
- Pan van het vuur nemen.
Boven 2 kommetjes splitsen, 1 dooier apart houden en voor iets anders gebruiken. - Een voor een de 4 dooiers door saus roeren.
Aan saus toevoegen: - , , , snufje en geraspte kaas.
- Goed door elkaar mengen.
Eiwit heel stijf kloppen. 1/5 deel door zalmmengsel roeren. - Rest van eiwit er luchtig door scheppen.
Mengsel overdoen in soufflévorm. - Middenin oven in ongeveer 40 minuten gaarbakken en direct opdienen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Soufflé van zalm en kaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Soufflé van zalm en kaas | 1 | Vis en schaaldieren |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- paneermeel, boter of margarine, oude kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine, melk, oude kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel en boter of margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine, melk, oude kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine
- boter of margarine kan sporen bevatten van vis en Allergie in zalm
- oude kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 271 kcal | 13% | 1084 kcal |
Vetten | 20 g. | 29% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |