Souvlaki (Griekse vleesspies)
- Herkomst Griekenland
- Categorie BBQ
- Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 4 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Aluminiumfolie
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
De spiesjes:
Maak 6 spiesjes van varkenshaas-plakjes.
Snijd per spies 3 plakjes vlees af van ongeveer 8 mm dik en rijg ze netjes aan een satéstokje.
De marinade:
Gooi alles in een kommetje bij elkaar en goed roeren.
Leg de spiesjes in een schaal en smeer ze met de marinade in.
Daarna omdraaien en de onderkant met de rest van de marinade insmeren.
Als er nog marinade over is, alles in de schaal gooien.
Zet ze daarna in de koelkast en met aluminiumfolie afdekken.
De spiesjes moeten zeker 3 uur in de marinade trekken (draai ze elke drie kwartier om).
Hoe langer ze in de marinade liggen, hoe lekkerder ze worden.
Als het goed is, wordt het vlees ook langzaam wit. - Dit komt door het citroensap.
Bereiding:
Gebruik bij voorbaat een grillpan.
Maak de pan goed heet zonder olie of boter.
Als de pan echt heet is (test met een druppel water en als die meteen wegsist is het goed), leg je de spies erin.
Gebruik een spatel om de spies op de bodem van de pan te drukken.
Na 2 minuten de spies omdraaien en weer aandrukken (kijk uit met omdraaien, de spies kan vastplakken aan de pan en gewoon vanaf de zijkantjes losmaken met de vork)
Na weer 2 minuten is de spies klaar en moet hij er mooi uitzien met bruine streepjes aan allebei de kanten.
Je kan de spiesjes afdeppen met een keukenpapiertje, maar kijk uit dat je de kruiden er niet afveegt dan.
Zorg dat je ze niet te kort bakt, maar ook niet te lang anders wordt het vlees droog.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Souvlaki van varkenshaas435m
-
Recept
BBQ vleesspies410m
-
Recept
Vleesspies430m
-
Recept
Griekse spiesen445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (4)
Souvlaki (Griekse vleesspies) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 31 kcal | 1% | 124 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |