Spaanse amandeltaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Amandeltaart recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Taartvorm
- Oven
Bereidingswijze
- Kneed de met een snufje , 100 gram in stukjes, 1 ei en evt. 1 eetlepel koud water kort met de deeghaken van de mixer en daarna met de hand tot een glad deeg.
- Leg het deeg ca. 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Beboter een springvorm (26 cm doorsnede) en haal de rand eraf.
- Bedek de bodem met 2/3 van het deeg en sluit de rand om de bodem.
- Maak een rol van het overige deeg en bekleed hier de vormrand mee.
- Zorg dat de zijkanten 3-4 cm hoog zijn.
- Prik de bodem met een vork meerkeren in.
- Klop de en de 6-8 minuten schuimig.
- Voeg hier de , de citroenschil en het aan toe.
- Giet het mengsel in de taartvorm.
- Bak het gerecht 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met .
- Snijd in 16 stukken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Spaanse amandeltaart435m
-
Recept
Pruimen-amandeltaart445m
-
Recept
Amandeltaart met room41u15m
-
Recept
Peren-amandeltaart42u
-
Recept
Spaanse sinaasappeltaart445m
Variaties op Spaanse amandeltaart
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaanse amandeltaart | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 5367 kcal | 268% | 5367 kcal |
Vetten | 364 g. | 521% | 364 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 164 g. | 63% | 164 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 250 g. | 277% | 250 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |