Spaanse amandeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Taartvorm
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kneed de , , 100 gram in stukjes, 1 ei en eventueel 1 eetlepel water kort met de deeghaken van de mixer en daarna met de hand tot een glad deeg.
    Leg het deeg daarna ca. 30 minuten afgedekt in de koelkast.
    Beboter vervolgens een springvorm en haal de rand ervan af.
    Bedek dan de bodem met 2/3 van het deeg en sluit de rand om de bodem.
    Maak daarna een rol van het overige deeg en bekleed hier de vormrand mee.
    Zorg dat de zijkanten 3 tot 4 cm hoog zijn.
    Prik dan met een vork gaatjes in de bodem.
    Klop vervolgens 4 en de 6 tot 8 minuten schuimig.
    Voeg hier de , citroenschil en het aan toe.
    Giet dan het mengsel in de taartvorm.
    Bak tenslotte de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C. (stand 2).
  2. Wanneer een satéprikker er droog uitkomt is de taart klaar.
    Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met .
25
25
25

Variaties op Spaanse amandeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spaanse amandeltaart
VariatieAantalGang
Spaanse amandeltaart1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelschaafsel is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1341 kcal
67%5364 kcal
Vetten
91 g.
130%364 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
41 g.
15%164 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
62 g.
69%248 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse amandeltaart