Spaanse caramel custard

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Breng een steelpan met de en het of de essence aan de kook.
  2. Haal de van het vuur en roer er 100 gram suiker.
  3. Laat het mengsel ca. 30 minuten intrekken.
  4. Verwarm intussen de rest van de suiker en 4 eetlepels in een ander pan op matig vuur.
  5. Roer tot alle suiker is opgelost en laat zonder roeren koken tot de karamel goudbruin kleurt.
  6. Haal de pan van het vuur en doe een paar druppels bij de vloeistof, zodat deze niet meer kookt.
  7. Giet de karamelsaus in een ingevette souffléschaal en draai deze rond tot de hele bodem bedekt is en zet weg.
  8. Zet de pan met weer op het vuur, laat hem niet koken.
  9. Klop de hele met de eidooiers los in een hittebestendige kom.
  10. Giet de warme bij de .
  11. Zeef het mengsel in de souffléschaal Zet de souffléschaal in een bakblik met zoveel warm tot deze tot de helft onderstaat.
  12. Zet de schaal 75-90 minuten in de oven, tot de vla is gestold.
  13. Een mes dat je in het midden van de vla steekt moet er schoon uitkomen.
  14. Haal de souffléschaal uit het bakblik en laat afkoelen.
  15. Zet hem een nacht afgedekt in de koelkast, maak de pudding los van de rand stort hem op een platte schaal en serveer.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter om in te vetten is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
211 kcal
10%1266 kcal
Vetten
5 g.
8%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
32 g.
12%192 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse caramel custard