Spaanse churros met een vleugje kaneel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan
  • Bakpapier
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Verhit in een pan de 300 milliliter .
  2. Voeg ook de , en 2 mespuntjes toe.
  3. Als de gesmolten is, voeg dan in een keer de erbij.
  4. Roer net zo lang door tot het deeg van de pan loslaat en een bal vormt.
    Neem daarna de pan van het vuur en voeg de en een voor een de toe.
  5. Roer het goed door tot er een glad beslag is ontstaan.
  6. Leg het opzij en laat het even afkoelen.
    Verhit in een ruime pan de frituurolie tot 180 graden C.
  7. Schep daarna het beslag in een spuitzak en spuit op een stuk bakpapier reepjes beslag van ongeveer 10 cm lang.
  8. Laat ze voorzichtig per 5 stuks in de hete olie glijden.
    Bak ze bruin in ongeveer 5 minuten.
    Haal ze er vervolgens uit met een schuimspaan en laat goed uitlekken op keukenpapier.
    Bestrooi tenslotte voor het serveren met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Spaanse churros met een vleugje kaneel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.7 / 10 in 3 recensies
RESET

Volgens mij zijn ze heel lekker ik ga ze nu maken.
Madelief 27 februari 2013
Mmmmm lekker hoor we hebben gesmuld. Best wel vet, maar dat was het waard, het was super lekker. Ik ga het zeker vaker maken, bedankt.
13 januari 2013
Lekker, ik maakte het vaak vroeger en wilde het weer doen maar was het recept kwijt. Het is niet zo goed als de mijne, maar wel lekker!
Silly 13 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
663 kcal
33%2652 kcal
Vetten
50 g.
71%200 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
46 g.
17%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse churros met een vleugje kaneel