Spaanse Churros

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spuitzak
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Breng het met de en aan de kook.
  2. Voeg de in
    één keer toe en roer tot het deeg van de pan loslaat.
    Roer er van het vuur af de door.
    Doe het deeg over in een spuitzak en spuit bergjes in het op 180°C
    verhitte .
    Bak de churros in ± 5 minuten gaar en bestuif ze na het uitlekken met een mengsel van en .
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Spaanse Churros

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spaanse Churros
VariatieAantalGang
Spaanse churros met een vleugje kaneel1Snacks

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in frituurvet
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (23)

Spaanse Churros heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 23 recensies
RESET

Super, bedankt voor het recept!
Tom 14 juni 2013
Dit ga ik zeker proberen, ik heb ze vaak in Spanje gegeten en vond ze super lekker. Ik ben benieuwd hoor! Alvast toch mijn dank voor het recept.
Hafida 1 februari 2013
3 tot 4 deciliter of driekwart deciliter?
Dianne 5 september 2012
Wow wat een goed recept! Ik ben hier super blij mee, ik heb ze gisteren gemaakt en ze waren verrukkelijk!
Selia 3 juni 2012
Die Churros zijn super lekker!
Vincent 1 juni 2012
3/4 deciliter? Sorry, heb daar toch serieuze twjfels over.
Marc Baeten 3 maart 2012
Hoeveel gram suiker en kaneel poeder moet je gebruiken?
Danny 22 februari 2012
Ik zal het morgen eens uit proberen.
Paula 13 februari 2012
Het is heerlijk, ik heb ze samen met een vriendin gemaakt die spaans is.
5858 12 februari 2012
Wauw! Super makkelijk, en super lekker! :D ik ben erg blij met dit recept.
Jessie 4 januari 2012
Net terug uit Mexico... daar waren ze lekker... met dit recept ook! Bedankt.
Marianne van Galen 4 december 2011
Dit recept is heel goed :) Dankjewel
Lana 14 november 2011
Ik vind dit echt heel leuk om te maken! Het is ook zó lekker! Dankjewel
Ananas 31 oktober 2011
Wow, zo'n goed recept. Ik zit in de tweede klas van de middelbare school en elke keer als ik samen met mijn vriendin naar huis fiets(waar ik toen voor het eerst de churro's mee heb gemaakt) zeg ik: "I... Lees reactie
4 oktober 2011
Inderdaad een stevige spuitzak met grote opening gebruiken, bij mij ontplofte de spuitzak.
22 september 2011
Werkt echt! Voor het eerst de frituurpan gebruikt.
15 september 2011
Goed om erbij te vermelden dat je een stevige spuitzak nodig hebt met een redelijk ruime mond. Bij mijn eerste poging om het in de olie te spuiten ging het mis. Wel lekker recept.
10 september 2011
Echt een zeer lekker makkelijk te volgen recept! Dankjewel!
5 september 2011
Het was heerlijk en super makkelijk. Je kan ook slierten in plaats van toefjes maken.
3 september 2011
Misschien moet je proberen, eerst boter en water te mengen dan van het vuur af dan bloem er in. Goed spatelen, daarna even laten rusten daarna 2 eieren erdoor spatelen ...
28 augustus 2011
Echt het allerbeste eten in mijn hele leven, ik word er bijna emotioneel van! liefs
15 augustus 2011
Ik was heel blij met het recept van de spaanse frieten hartelijk dank Anneke
27 juli 2011
Ik was heel enthousiast begonnen maar in mijn deeg zaten allemaal klonten die er niet uitgingen en in de frituur werd het deeg allemaal kleine stukjes en mijn olie daarvan naar de maan maargoed ik pro... Lees reactie
11ndinfantry 3 oktober 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
407 kcal
20%1628 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
18 g.
7%72 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse Churros