Spaanse Kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in grove stukken.
  2. Laat de ontdooien.
  3. Verwijder het vel van de af en vervolgens in plakken snijden.
  4. Bestrooi de kip met zout en peper (of als een extra toevoeging gebruik maken van Spaanse kruiden).
  5. Snipper de en hak de knoflook in zeer dunne plakjes.
  6. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui zacht en glazig.
  7. Bak kort de klein gesneden knoflook even mee.
  8. Roer de en komijnpoeder erdoor en bak al roerend, een minuutje door.
  9. Bak de stukken kip aan alle kanten in het uienmengsel op een niet te hoog vuur aan zodat de kip kleur krijgt.
  10. Doe de gepelde , laurier en erbij.
  11. Giet de witte erbij.
  12. Breng de inhoud aan de kook en temper dan het vuur.
  13. Laat de kip langzaam in circa 60 minuten door en door gaar worden.
  14. Voeg als de kip bijna gaar is, de toe.
  15. Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat water toe.
  16. Breng groenten en saus op smaak met zout en peper.
  17. Eet er bijvoorbeeld rijst en een frisse groene salade bij.
  18. Eet smakelijk.
25
25
25

Variaties op Spaanse Kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spaanse Kip
VariatieAantalGang
Spaanse kip in tomatensaus1Gevogelte
Spaanse kippenlevertjes met sherry1Gevogelte
Spaanse kip1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spaanse Kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Eerst de knoflook bakken, er uit halen en dan de ui bakken. Zoals beschreven in de tekst kan je de knoflook er niet meer uithalen.
Arjen 19 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
72 kcal
3%288 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaanse Kip