Spaanse Kip
- Herkomst Spanje
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sunnyhightree
- 1 reviews
Keukenspullen
- Braadpan
Bereidingswijze
- Snijd de kip in grove stukken.
- Laat de ontdooien.
- Verwijder het vel van de af en vervolgens in plakken snijden.
- Bestrooi de kip met zout en peper (of als een extra toevoeging gebruik maken van Spaanse kruiden).
- Snipper de en hak de knoflook in zeer dunne plakjes.
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui zacht en glazig.
- Bak kort de klein gesneden knoflook even mee.
- Roer de en komijnpoeder erdoor en bak al roerend, een minuutje door.
- Bak de stukken kip aan alle kanten in het uienmengsel op een niet te hoog vuur aan zodat de kip kleur krijgt.
- Doe de gepelde , laurier en erbij.
- Giet de witte erbij.
- Breng de inhoud aan de kook en temper dan het vuur.
- Laat de kip langzaam in circa 60 minuten door en door gaar worden.
- Voeg als de kip bijna gaar is, de toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel nog wat water toe.
- Breng groenten en saus op smaak met zout en peper.
- Eet er bijvoorbeeld rijst en een frisse groene salade bij.
- Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
Variaties op Spaanse Kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaanse kip in tomatensaus | 1 | Gevogelte |
Spaanse kippenlevertjes met sherry | 1 | Gevogelte |
Spaanse kip | 1 | Vlees |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in chorizo
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Spaanse Kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 72 kcal | 3% | 288 kcal |
Vetten | 1 g. | 1% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 11 g. | 4% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |