Spaanse omelet
- Herkomst Spanje
- Categorie Eiergerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van mka
- 1 reviews
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Doe de aardappels in een pan met water.
- Breng het water aan de kook en zet het vuur vervolgens laag.
- Laat de aardappels 15 minuten sudderen of totdat ze gaar zijn.
- Giet het water vervolgens af en laat de aardappels afkoelen en snijd ze vervolgens in blokjes.
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op halfhoog vuur.
- Voeg de , en toe en bak het geheel gedurende 8 minuten.
- Voeg vervolgens de aardappels, en toe en bak het geheel nogmaals 1 minuut of totdat alles goed heet is.
- Haal de koekenpan van het vuur en roer de kaas door het mengsel.
- Zet de pan vervolgens opzij.
- Kluts de , de , het en de goed door elkaar in een kom.
- Verwarm ½ theelepel in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.
- Doe de helft van het eimengsel in de pan.
- Lift de randjes van de omelet met een spatel omhoog om ongekookt eimengsel onder de gebakken omelet te laten lopen.
- Bak de omelet gedurende 3 minuten en draai deze vervolgens om.
- Doe de helft van het aardappelmengsel op een helft van de omelet en vouw de omelet vervolgens dicht met de spatel.
- Bak de omelet nogmaals 1 minuut aan beide kanten en leg deze vervolgens op een bord.
- Herhaal deze procedure met de andere helft van het ei- en aardappelmengsel en snijd beide omeletten vervolgens in tweeën.
- Serveer direct.
Ook lekker om te maken
Variaties op Spaanse omelet
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaanse omelet met gegrilde groenten | 1 | Eiergerechten |
Spaanse omelet | 1 | Lunchgerechten |
Spaanse omelet a la Petra | 1 | Aardappelgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eiwitten en eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (1)
Spaanse omelet heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 255 kcal | 12% | 1020 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 18 g. | 7% | 72 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |