Spaanse-saus
- Herkomst Nederland
- Categorie Sauzen en marinades
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het roodspek heel fijn.
- Hak de en wortel fijn.
- Hak de grof.
- Bak in een koekenpan op matig vuur het uit in de .
- Voeg de , wortel, , en toe.
- Bak het mengsel op laag vuur goudbruin.
- Schep voorzichtig de helft van het bakver uit de pan.
- Schenk de witte erbij en roer het aanzetsel los.
- Laat het vocht verdampen.
- Voeg al roerende de toe tot er een glad mengsel ontstaat en blijf roeren tot het lichtbruin kleurt (bruine roux).
- Schenk er langzaam, al roerende de bouillon erbij.
- Laat de saus onder af en toe roeren in een niet geheel gesloten pan op een laag vuur inkoken tot 2/3 deel overblijft.
- Meng de door de saus.
- Zef de saus en verwarm hem opnieuw.
- Breng de saus op smaak met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Bordelaise-saus430m
-
Recept
Madeira-saus430m
-
Recept
Jager-saus430m
-
Recept
Bolognese saus430m
-
Recept
Bolognese saus42u5m
-
Recept
Rode wijn saus41u
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- wijn en runderbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en runderbouillon
- boter en runderbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 211 kcal | 10% | 844 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 27 g. | 10% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |