Pel de garnalen uit hun schaal en maak het darm/maagkanaal schoon.
Koppen en schalen bewaren voor de bouillon.
Snijd en julienne en de zonder zaadlijsten brunoise.
Spoel de vis onder de kraan af en snijd de inktvis in dunne ringen.
Doe brood en amandelen(25 gram) in de blender en maak het fijn.
Leg het mengsel uitgestreken op bakpapier en laat het in de oven goudkleurig worden.
Doe de tomaten(6 tros) in de blender en maak ze fijn, zeef de tomaten(6 tros).
Hak de peterselie fijn.
Kneus de saffraandraadjes fijn.
Bereiding.
Doe een beetje olie in een pan en bak de gambakoppen en schalen aan.
Goed roeren dat ze niet verbranden.
Er komt een typisch geurtje vanaf.
Voeg daarna de witte wijn(4 deciliter) toe en laat het geheel onder een deksel zachtjes smoren.
Vervolgens gaan we de julienne gesneden groenten en de Spaanse peper(1 stuk)(0.5) in olie bakken, totdat ze glazig worden.
We voegen dan met een knoflookknijper fijngemaakt teentje knoflook(1 teentje) toe.
Voeg achtereenvolgend de gekneusde saffraan(1 stuk) en een glas cognac(1 stuk) toe.
Na het verdampen van de alcohol voeg je de gezeefde tomaten(6 tros), tomatenpuree(1 eetlepel) en jus van de gamba(8)’s, alsmede twee laurierblaadjes toe.
(De jus door een zeef halen en de koppen lichtjes uitdrukken.)
De verkregen soep mag nu niet meer koken.
Pocheer nu in de soep achtereenvolgend de mosselen(1 stuk), visfilet en als laatste de inktvisringetjes.
Roer ook nog twee eetlepels peterselie door de soep.
Afmaken met citroensap(1 theelepel) en de goudbruine picada.
De laurierblaadjes verwijderen en op smaak maken met zout(1 stuk), peper(1 stuk) en eventueel nog een beetje citroensap(1 theelepel).
Opdienen.
Doe de vissoep in een soepkom en verdeel de mosselen(1 stuk), gamba(8)’s, filet en inktvisringen over de soepkommen.
Versier de soep met peterselie en eventueel nog wat Hollandse garnaaltjes.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodkruim
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
gamba is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.