Spaghetti aglio e olio

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Doe een behoorlijke scheut in een goede koeken- of hapjespan.
    Zet de pan op laag vuur.
    Snij de in kleine stukjes en doe ze in de pan.
  2. Het mag beslist niet bakken.
    Heel langzaam de smaak van de in de olie laten trekken. (15 minuten)
    De in dunne ringen snijden en na 10 minuten bij de doen.
    Onder tussen heb je een grote pan met water opgezet en aan de kook gebracht.
    Schep hier ander halve eetlepel grof zeezout in.
    Als de begint te kleuren (mag niet bruin worden, want dan wordt het bitter) doe je de in de pan met kokend water en roer je regelmatig door.
  3. Zodra het water weer kookt is de klaar (niet langer koken want dan wordt het klef en zacht).
    Laat de even uitlekken in een vergiet en doe het daarna in de koekenpan.
    Voeg de gesneden peterselie toe en roer het geheel door.
  4. Klaar is Kees.
    Op je bord scheppen, een beetje goede er over en een klein beetje zoutvlokken tussen je vingers malen en over de strooien.
    Eet smakelijk.
25
25
25

Variaties op Spaghetti aglio e olio

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Spaghetti aglio e olio
VariatieAantalGang
Spaghetti aglio e olio1Pastagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
104 kcal
5%208 kcal
Vetten
14 g.
20%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaghetti aglio e olio