Spaghetti Bolognese á la Shirley
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Spaghetti bolognese recepten
- Bereiden
- Kookboek van powergirl01
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Ik hou niet van zoveel van (en ketchup enz. ) dus toen ik deze saus proefde was ik gelijk om.
- Beetje Italiaans, beetje Hollands en beetje Indisch.
- Ik weet niet door wie dit recept ooit bedacht is maar ik heb dit voor het eerst geproefd bij mijn vriendin Shirley en heb de basis qua hoeveelheden beetje aangepast aan mijn smaak. . !
- Wees inventief met de ingredienten en en voeg het naar eigen smaak toe.
- Er kan natuurlijk altijd kaas overheen maar ik vind dat zonde van de smaak van de saus.
- Voorbereiding:
- Kook de spaghetti beetgaar volgens gebruiksaanwijzing en onderwijl:
- Snipper de .
- Snijd de klein en snijd de in blokjes (ik houd niet van grove stukken).
- Als je verse gebruikt, deze een paar minuten in kokend water leggen zodat het vel er makkelijk afkomt.
- ontvellen en ook in blokjes snijden, Kruid het volgens gebruiksaanwijzing van de .
- Hak of pers de knoflook en voeg dit bij de uitjes (indien knoflookpoeder evt.
- later pas toevoegen).
- Maak de spaghettimix aan volgens gebruiksaanwijzing.
- Plaats de overige ingredienten onder handgebruik.
- Bereiding:
- warm maken in een wadjang of hoge pan en (+ gehakte of geperste knoflook) toevoegen en fruiten tot het er glazig uit ziet.
- Gekruid toevoegen en rullen tot het bruin is.
- Kleingesneden prei en toevoegen en een minuutje doorroeren.
- Aangemaakte spaghettimix toevoegen, samen met de gepelde of tomatenblokjes, , ketjap, sambal, en (en knoflookpoeder indien niet of geperst).
- Opvoeren tot het weer kookt.
- Lager zetten en 10 minuten door laten pruttelen.
- Have fun.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
- sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti en ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1503 kcal | 75% | 6012 kcal |
Vetten | 59 g. | 85% | 236 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 13 g. | 5% | 52 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |