Spaghetti carbonara
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Spaghetti carbonara recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 12 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd het spek in kleine blokjes.
- Maak de knoflook en het uitje schoon en snipper ze ragfijn.
- Verhit de helft van de in een pan en bak hierin de ui, de knoflook en het spek.
Klop de eierdooiers los in een kom. - Voeg de toe, 100 gram , veel en wat en klop alles goed door tot een gladde massa.
Kook de al dente. - Giet hem af in een vergiet en doe hem terug in de warme pan.
- Roer de rest van de door de pasta om plakken tegen te gaan.
- Meng het spek en het eimengsel onder de pasta.
- Verwarm de pasta nog even op een laag vuurtje, gedurende 1 à 2 minuten, schep regelmatig om.
- Serveer in diepe, voorverwarmde borden.
- Zet de rest van de Parmezaanse kaas op tafel om over de pasta te strooien.
Variaties: - gebruik eens een andere pasta, bijv. - bucatini of fettuccine
- garneer met gehakte peterselie
Ook lekker om te maken
Variaties op Spaghetti carbonara
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaghetti carbonara | 5 | Pastagerechten |
Spaghetti carbonara classico | 1 | Pastagerechten |
Spaghetti carbonara met Philadelphia | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (12)
Spaghetti carbonara heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.5 / 10 in 12 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 778 kcal | 38% | 3112 kcal |
Vetten | 79 g. | 112% | 316 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |