Spaghetti maken

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Wok

Bereidingswijze

  1. Meng , en in een kom met een deegmixer gedurende 5 minuten goed door elkaar opdat een mooie elastische deeg verkregen wordt.
  2. Als het deeg te droog is nog wat ei toevoegen.
  3. Is het te nat nog wat bloem toevoegen. Kneed er met de hand een bal van en bestuif deze met wat bloem.  Leg de deegbal een uurtje in de koelkast te rusten.
  4. Kneed het daarna nog even met de hand na en vorm van de bal, de vorm van een stokbroodje.
  5. Nu met een deegroller in de lengte over deze vorm gaan en er een vel van ± 3 mm dikte en 10 cm breedte van maken.
  6. Afhankelijk van de lengte, de vellen verdelen in stukken van ± 25 cm lengte.
  7. Deze vellen door de wringer van de lasagnamaker halen en er mooie vellen van 1 à 1,5 mm dikte van maken.
  8. Nu het spaghetti hulpstuk gebruiken en van de vellen mooie lange spaghetti maken.
  9. Eigenlijk moeten ze nu opgehangen en gedroogd worden, maar dat is zonder een goed klimaat of een grote droogkast moeilijk te realiseren.
  10. Kook ze daarom gedurende max. 1 minuut in ruim water gaar (1 eetlepel op 1 liter water)en laat ze daarna uitlekken.
  11. Vlak voor gebruik in een wok met wat olijfolie op temperatuur brengen en regelmatig omscheppen. (Kan erg goed met je handen!) Te gebruiken met verschillende groenten en sauzen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • meel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (3)

Spaghetti maken heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7.3 / 10 in 3 recensies
RESET

Ik heb vuurvaste handen, dat omscheppen gaat zo erg goed en je beschadigd zo minder spaghetti. Zelf vind ik het leuk dat de slierten lang blijven.
hfbrons 2 september 2013
Ik lees ook dat omscheppen makkelijk met de handen kan, zou ik niet doen.
Marielle 13 juni 2013
In een wok met olie opwarmen en dan met je handen omscheppen lijkt me erg moeilijk!! Zie: Eigenlijk moeten ze nu opgehangen en gedroogd worden, maar dat is zonder een goed klimaat of een grote droogka... Lees reactie
Willem 12 april 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
318 kcal
15%1272 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaghetti maken