Spaghetti met balletjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Spaghetti recepten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de wortelen en in plakjes.
- Verwijder de zaadjes van de en snijd hem in blokjes.
- Pel en snipper de fijn.
- Pers de knoflook.
- Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan.
- Fruit de met knoflook en 3 minuten.
- Schep 2 eetlepels uit de pan.
- Fruit de wortel, en 3 minuten mee.
- Voeg de bouillon, en toe en laat de saus 25 minuten afgedekt sudderen.
- Kneed in een kom het gehakt met , paneelmeel, en de 2 eetlepels gefruite door elkaar en maak er 30 kleine balletjes van.
- Verhit in een koekenpan de overige olie en bak de gehaktballetjes in 15 minuten bruin en gaar.
- Kook de volgens de aanwijzingen op het pak beetgaar.
- Pureer de groentesaus en roer de gehaktballetjes door de saus.
- Giet de af en verdeel het over 4 borden.
- Schep de saus over de .
Ook lekker om te maken
Variaties op Spaghetti met balletjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaghetti met balletjes in tomatensaus | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon
- runderbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon en paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon, kruiden, paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- runderbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 382 kcal | 19% | 1528 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |