Spaghetti met garnalen en mosselen
- Herkomst Italie
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Jurie
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Hapjespan
- Pan
- Oven
- Zeef
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Borstel de goed schoon onder koud stromend water en snijd de baarden eraf met een scherp mes.
- Verwijder exemplaren die gebroken schelpen hebben of die niet meteen dicht gaan als u er een flinke tik op geeft.
- Doe ze met de in een grote pan en verhit ze tot ze open gaan (ik schud 4 keer tijdens 6 minuten).
Schep de uit de pan en zet apart. - Verwijder gesloten exemplaren.
- Zeef het kookvocht en houd 1,75 deciliter ervan apart.
Verhit olie en knoflook 1 à 2 minuten in een middelgrote steel- of hapjespan. - Voeg de toe en verhit op matig tot hoog vuur tot de zacht zijn.
- Roer er het kookvocht van de door en laat de saus zachtjes koken.
Kook intussen de pasta in een grote pan met beetgaar.
Voeg voordat u de pasta afgiet, de garnalen en toe aan de tomatensaus. - Laat 2 minuten zachtje koken, of tot de garnalen geheel gaar (en roze) zijn.
Breng de saus op smaak met en , neem hem van het vuur en houd apart.
Giet de pasta af.
Knip 4 stukken keukenpapier van ca. 45 x 45 cm uit. - Leg elk vel midden in een ondiepe kom.
Doe de uitgelekte pasta in een grote kom, voeg de tomatensaus toe en roer goed door. - Roer de erdoor en verdeel de pasta etc.
- over de 4 stukken papier en draai de uiteinden samen zodat er gesloten pakketjes ontstaan.
Bak 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden celsius (15 minuten).
Zet 4 borden klaar en leg op elk een ongeopend pakketje.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in spaghetti
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 167 kcal | 8% | 668 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |