Spaghetti met tomatensaus
- Herkomst Italie
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Spaghetti recepten
- Bereiden
- Kookboek van janna92
- 1 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verhit de op matig vuur in een sauspan met een dikke bodem.
- Een goed bewaard Italiaans geheim is om de al roerend te verwarmen in de tot ze uit elkaar vallen.
- Je proeft de zilte visjes straks niet meer terug, maar de saus krijgt er wel extra pit van.
- Geen ansjovis in huis?
- Gebruik dan voor het hartige effect een half bouillontablet, opgelost in een bodempje water.
- Fruit nu de en knoflook in de ansjovisolie.
- Zorg dat de olie niet te heet is, want knoflook brandt gemakkelijk aan.
- Als de uitjes glazig zijn, kunnen de blik met sap erbij.
- Laat de op laag vuur stuk koken.
- Roer af en toe en druk grote stukken stuk met de achterkant van een houten lepel.
- Breng de saus op smaak met versgemalen en en eventueel wat .
- Zet het vuur laag en laat de saus nog zeker 30 minuten zachtjes inkoken (hoe langer, hoe beter, dus een uur mag ook).
- De saus is perfect als de boven komt drijven.
- Scheur op het laatste moment de blaadjes basilicum boven de pan in stukken en roer eventueel nog een scheutje (Italiaanse) extra vierge door de saus, voor de smaak.
- Kook tijdens het inkoken van de saus de in ruim water met flink wat beetgaar.
- Giet de goed af, want te veel water bij de saus doet afbreuk aan de smaak.
- Doe de bij de saus (niet andersom!) en schep alles op hoog vuur nog één keer om.
- Serveer de met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaaskrullen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Spaghetti met tomatensaus
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Spaghetti met tomatensaus | 2 | Pastagerechten |
Spaghetti met tomatensaus en gehaktballetjes | 1 | Pastagerechten |
Spaghetti met tomatensaus, basilicum en majoraan | 1 | Pastagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- spaghetti is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept (1)
Spaghetti met tomatensaus heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 64 kcal | 3% | 256 kcal |
Vetten | 4 g. | 6% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |