Spaghettisaus à Lan

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Snijd 1 ui in heel kleine stukjes en 1 ui in grote blokken of schijfjes.
  2. Snijd de knoflook fijn.
  3. Spoel en snijd de 's in reepjes of kleine blokjes.
  4. Verhit de olijfolie en in een grote pot.
  5. Fruit de ui.
  6. Voeg het gehakt toe en laat lichtjes bakken.
  7. Voeg het brik en het blik toe.
  8. Voeg de fijngesneden knoflook toe.
  9. Snijd ondertussen de .
  10. Voeg de en toe.
  11. Voeg een hele koffielepel toe voor een pittige saus of een halve koffielepel voor een zachtere maar toch hartige saus.
  12. Laat minstens 30 minuten koken op een zacht vuurtje.
  13. Roer af en toe.
  14. Schil en snijd ondertussen de in kleine blokjes, voeg ze toe en laat ze meekoken tot ze beetgaar zijn.
  15. Indien gewenst kan je nu 4 verse in blokjes snijden en bij de saus voegen maar je kan deze ook weglaten.
  16. Ondertussen kruid je de saus met muskaatnoot (met kleine beetjes bijkruiden!), curry, , basilicum en naar smaak.
  17. Bijkruiden kan met curry en maar zeker niet teveel bijkruiden met muskaatnoot.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal oelek en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Spaghettisaus à Lan heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Echt zééééér lekker Alan!!! Echter men eerste maal dat ik spaghettisaus maak (2 maal het volume om lekker te kunnen invriezen als alleenstaande ;) ) en moet zeggen, het heeft toch 3u30 geduurd alvoor... Lees reactie
Dupon Steve 24 september 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
464 kcal
23%1856 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
11%112 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Spaghettisaus à Lan