Spakenburgse nat gebakken cake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van murdock
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
Vorm goed invetten met boter en daarna bestrooien met paneermeel.
Boter op kamertemperatuur brengen.
Oven voorverwarmen op 160 graden celsius.
Bereidingswijze:
500 gram witte basterdsuiker en vanillesuiker met 500 gram roomboter en een snufje zout door elkaar mengen.
3 eieren en 3 deciliter water er door mengen.
500 gram cakemeel er doorheen mengen tot een homogeen beslag.
Verdelen in de cakevorm.
Afbakken op 160 graden graden celsius in 50 tot 55 minuten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in cakemeel
- basterdsuiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en paneermeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 521 kcal | 26% | 6252 kcal |
Vetten | 26 g. | 38% | 312 g. |
Waarvan verzadigd | 9 g. | 46% | 108 g. |
Waarvan onverzadigd | 5 g. | 17% | 60 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 2 g. | 34% | 24 g. |
Koolhydraten | 62 g. | 23% | 744 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 6 mg. | 0% | 72 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |